伊永 隆史
-
- 分野 :
- 化学, 生物学
-
- E-mail :
-
- 専門 :
- 分析化学、環境科学、危機管理
-
- 所属学会 :
- 日本化学会、日本分析化学会、総合危機管理学会
主要論文
-
伊永隆史(2019) 食品の同位体分析, Bunseki4: 156-162.
-
A.S. Goto, K. Miura, T. Korenaga, T. Hasegawa, N. Ohkouchi, Y. Chikaraishi (2018) Fractionation of Stable Nitrogen Isotopes (15N/14N) during Enzymatic Deamination of Glutamic Acid: Implications for Mass and Energy Transfers in the Biosphere. Geochemical Journal52: 273-280
-
伊永隆史(2014) 同位体比質量分析法によるコメの起源トーサビリティに関する研究(総合論文), 分析化学63: 233-244.
-
F. Akamatsu, Y. Suzuki, R. Nakashita, T. Korenaga(2014) Responses of carbon and oxygen stable isotopes in rice grain (Oryza sativa L.) to an increase in air temperature during grain filling in the Japanese archipelago. (Ecological Research Award 2014) Ecological Research29: 45-53.
-
A. Yamanaka, A.S. Goto, T. Korenaga(2013) D/H exchange in C-H bonds of fatty acids: Implication for geographical discrimination of food materials. Food Chemistry138: 1720-1722.
研究プロジェクト
主要著書
- Takashi KORENAGA,Yaeko SUZUKI, Yoshito CHIKARAISHI, 2019. Biochemical Stable Isotope Analysis for Advances in Food Authenticity, ENGINEERING TOOLS IN THE BEVERAGE INDUSTRY, Eds. A.M. Grumezescu, A.M. Holban, Elsevior ISBN 978-0-12-815258-4, Vol. 3, Chapter 7: 209-227.
- 伊永隆史, 2013. 同位体の食品産地トレーサビリティへの応用, 馬場久夫, 宮崎章, 山下信義編, 同位体環境分析, 丸善出版 ISBN 978-4-621-08677-3, 297-309.
- 伊永隆史編著, 2011. 生命科学のための分析化学, 化学同人 ISBN 978-4-7598-1471-2, 1-172.
- Takashi KORENAGA, 2008. 3.13 Environmental Monitoring, eds. Y.B Gianchanodani, O. Tabata, H. Zappe, Comprehensive Microsystems, Elsevier (Oxford) ISBN 978-0-444-52194-1, Vol.3: 391-420.
- 伊永隆史監訳, 芝本幸平訳, 2006. バイオ分析化学, 丸善 ISBN 4-621-07777-5, 1-199.
- 伊永隆史編著, 2006. 環境・安全・衛生, 三共出版 ISBN 4-7827-0515-8, 1-227.